Sony Ericsson: M600i
Sieć: Orange
Wiek: 25 Dołączył: 30 Gru 2007 Posty: 1453 Piwa: 219/180 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 2008-01-05, 17:26 Naprawa joya w SE.
Każdy z nas wie jak trudno jest sie poruszać po menu z zepsutym joystikiem. Ale jest na to bardzo łatwy sposób a żeby samemu naprawić zacinający sie joystik w Sony Ericssonie. Ostatnio wyprobowałem sposób i mogę śmiało powiedzieć, że działa on bez zastrzeżeń wystarczy zdjąć obudowę w SE oraz nakładkę z joystika i mieć strzykawke z cieniutka igła oraz benzynę ekstrakcyjna (w sklepie 0,5 litra kosztuje ok 2zł). Przed czyszczeniem joystika nalezy wyłaczyć telefon i wyciagnać baterie z telefonu. Nastepnie z kazdej strony joystika wstrzykujemy nie cala krople benzyny ekstrakcyjnej i po chwili pompujemy pompka jak najblizej joystika a zeby wydmuchac brud ze styków. I pozniej zakladamy obudowe i wlaczamy telefon i joystik dziala jak nowy. Sam sprawdzalem ten sposob na SE k700i oraz T630 ale wszystkie SE maja taki sam joystik. Pozdrawiam
Ps.Bo zapomniałem dopisać ,że wstrzykujemy benzynę na styki (proszę pamiętać o bardzo malej ilości wstrzykiwanej benzyny).
JEŚLI NIE JESTEŚ PRZEKONANY CO DO SPOSOBU TO NIE PRÓBUJ.
Musisz miec w sprey-u dezodorant, dostac sie do joya i go spryskać, ale z daleka zeby tylko go tym podmuchem popieścić , ale to dziala tylko z brudnym zakurznonym joyem.
P.S. Moja interpretacja postu patika, sam tak kiedys robilem, nie potrzeba spreżonego powietrza a efekt ten sam , a najwyżej nam sie joy nie bedzie pocił
Sony Ericsson: Inny
Sieć: Plus GSM
Wysłany: 2008-02-26, 16:05
Ja osobiście nie zalecałbym dezodorantem, ponieważ później zostaje osad, niezbyt widoczny, ale zostaje i mogą być jakieś problemy. Zalecam tak jak mówi raf56, że najlepiej benzyną ekstrakcyjną. Dobrze można też czyścić spirytusem .... tak wiem, wiem, że szkoda dlatego polecam benzynę .
Sony Ericsson: G900
Sieć: Play
Wiek: 18 Dołączył: 22 Lut 2008 Posty: 264 Piwa: 30/5 Skąd: Gorzow wlkp
Wysłany: 2008-05-18, 11:36
No napewno Benzyna tak nie [smierdzi] jak dezodorant to jeszcze zalezy jaki wybierzesz dezodorant :d mzoesz wybrac z np: podobajacym sie tobie zapachem xDD
A co do oczyszczania no to "psikamy miedzy yoyem a obudową [niewiem dokaldnie jak to okreslic] tak zeby to splynelo do srodka
Joy czyszczony dezodorantem to jakiś absurd Telefon co najwyżej ładnie pachnie,a za niedługo i tak trafi do serwisu
Najlepszy chyba z wyżej wymienionych jest spirytus,ale nawet on na długo nie pomoże.Prawda jest taka,że jak joy jest zasyfiony to takie zabiegi pomogą na niedługo,bo i tak sie znowu nasyfi i tak.Lepiej pomyśleć nad ochroną przed kurzem
Sony Ericsson: W810i
Wiek: 15 Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 131 Piwa: 37/28 Skąd: Mońki
Wysłany: 2008-07-26, 21:23
raf56, super to jest i mam pytanie
moj brat ma t630 i nie wie jak zdjąć obudowę a ty pisałeś ze to już robiłeś w t630 (zdejmowałeś obudowę)
piwo stawiam
Wiek: 25 Dołączył: 30 Gru 2007 Posty: 1453 Piwa: 219/180 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 2008-07-26, 22:11
robi się to podobnie jak w T610,tutaj jest link do stronki na której jest pokazane jak się to robi,to jest wystarczające do zdjęcia obudowy http://www.uselessinfo.pw...smantlet610.htm
moze wydać się to dziwne ale ja nieraz maczam w spirytusie paleczki do uszu,są takie z zaostrzonymi końcami i pięknie mi wszedzie dochodzi,ale tak jak raf napisał to z benzyna też działa sprawdzałem.
Sony Ericsson: W350i
Dołączył: 24 Gru 2007 Posty: 1036 Piwa: 278/46 Skąd: Przejdź do mapy
Wysłany: 2009-10-07, 14:50
mario972, Beznzyna ekstrakcyjna nic ci nie zrobi jeśli jest w małych ilościach (w dużych wytwarza się opar który może przy zapłonie spowodować wybuch) Do do wypalania LCD to nie wypali z prostej przyczyny Ekranik jest ze szkła a joy z plastiku wiec jak by wypalała to najpierw wypaliło by joy szkło z wyświetlacza jest wytrzymałe (jak to szkło a nie inny rodzaj plastiku)
_________________ Pomagam tylko na forum Jeśli pomogłem postaw
Heyah!
Mam pytanko :p Chce zamówić nowego Joya na alledrogo ale nei wiem jak starego wyciagnac ;| wyciagaac go na sile czy cos podgiac tzreba?
Piwo nalewam komu? P